..:: ELIXIR | Gry Fabularne(RPG) | Gry Komputerowe(cRPG) | Fantastyka | Forum | Twoje Menu Ustawienia
   » Menu

   » Recenzje

   Szukaj
>NASZE STRONY
 MAIN
:: Strona Główna
:: Forum
:: Chat
:: Blogi

 GRY FABULARNE
:: Almanach RPG
:: Neuroshima
:: Hard HEX
:: Monastyr
:: Warhammer
:: Wampir
:: D&D
:: Cyberpunk2020
:: Earthdawn
:: Starwars
:: Arkona

 GRY cRPG
:: NWN
:: Baldurs Gate
:: Torment
:: Morrowind
:: Diablo

 FANTASTYKA
:: Literatura
:: Tolkien
:: Manga & Anime
:: Galeria

 PROJEKTY
:: Elcards
:: Chicago

   Statystyki
userzy w serwisie:
gości w serwisie: 0

Encyklopedia

[ A |  B |  C |  D |  E |  F |  G |  H |  I |  J |  K |  L |  Ł |  M |  N |  O |  P |  Q |  R |  S |  T |  U |  V |  W |  X |  Y |  Z ]

Piekara Jacek
(ur. 19 maja 1965 roku w Krakowie). Polski pisarz literatury fantastycznej, dziennikarz piszący do magazynów komputerowych, a także twórca i redaktor naczelny pisma Fantasy. Swoją karierę pisarską rozpoczął w roku 1983, kiedy w czasopiśmie Fantastyka, ukazało się jego opowiadanie, zatytułowane "Wszystkie Twarze Szatana". Najbardziej znany jest z cyklu o bezwzględnym inkwizytorze Mordimerze Madderdinie. Obecnie, moim zdaniem, jeden z czołowych polskich pisarzy fantastyki.

Bibliografia:

-"Sługa Boży" (Fabryka Słów, 2003 rok)
-"Młot na Czarownice" (Fabryka Słów, 2003 rok)
-"Miecz Aniołów" (Fabryka Słów, 2004 rok)
-"Łowcy Dusz" (Fabryka Słów, 2006 rok)

-"Labirynt" (Alma-Press, 1987 rok)
-"Imperium - Smoki Haldoru" (Iskry, 1987 rok)
-"Zaklęte Miasto" (Nasza Księgarnia, 1990 rok)
-"Imperium" (Białowieża, 1990 rok)
-"Arivald z Wybrzeża" (Prószyński i S-ka, 2000 rok)
-"Necrosis: Przebudzenie" - razem z Damianem Kucharskim (Fabryka Słów, 2005 rok)
-"Ani słowa prawdy" (Runa, 2005 rok)
-"Przenajświętsza Rzeczpospolita" (Red Horse, 2006 rok)
-"Świat jest pełen chętnych suk" (Fabryka Słów, 2006 rok)
dodał: Boromir




© 2000-2007 Elixir. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Designed by Kerm
Engine by Khazis Khull based on jPortal


   Sonda
   Czy ewolucja idzie w dobrym kierunku?
Jasne, tylko tak dalej.
Nie mam zdania.
Nie wszystko mi się podoba, ale
Nie widzę potrzeby.
To krok wstecz.
Musisz być zalogowany aby móc głosować.

   Top 10
   Bogowie greccy
   Fantasy jako ...
   Przeznaczenie
   Apokalipsa 20...
   Wilkołaki
   Bogowie grecc...
   Legenda o kró...
   Chupacabra
   Egipscy Bogow...
   Inspiracje ku...

   ShoutBox
Strona wygenerowana w 0.017677 sek. pg: